Vorden, 15 april 2018 – Door een doelpunt in de allerlaatste minuut heeft Concordia Wehl vanmiddag als rode lantaarndrager een enorm belangrijke winst behaald tegen Vorden. Terwijl Vorden 1 in de 2e helft zichzelf beloonde door de verdiende gelijkmaker te scoren, kreeg Concordia Wehl in de allerlaatste minuut onverwachts een mogelijkheid om vanaf 16 meter uit te halen. De bal stuiterde precies goed en werd keurig afgerond en daardoor is de stand onderin de 2e klasse I ineens enorm spannend geworden. Het verschil tussen de nummer 9 en nummer 14 is slechts 5 punten en alle 6 clubs moeten de komende weken nog tegen elkaar spelen.

Vorden speelt alweer voor het derde achtereenvolgende seizoen in de 2e klasse I en heeft in alle drie seizoenen de rood-witten van Concordia Wehl als tegenstander gehad. In de voorgaande 5 wedstrijden was de strijdwijze van Concordia Wehl even duidelijk als lastig te bestrijden. Achterin heeft de ploeg het altijd goed voor elkaar en met gerichte, gevaarlijke inspeelpasses over lange afstand brengt het de gevaarlijke spitsen waaronder Meijer in stelling. Verder is de ploeg conditioneel en fysiek erg sterk en beschikt het over een goede wedstrijdmentaliteit. Vorden kon hier altijd lastig een antwoord op vinden maar beschikt zelf ook over een aantal kwaliteiten, zoals verdedigend erg sterk en veel kopkracht op het middenveld en de verdediging die lastig te bestrijden zijn. Gelijke spelen waren dan ook veelal het resultaat en in 2015-2016 was het dan ook twee keer 0-0, in 2016-2017 één keer 2-2 en in Wehl een 2-0 overwinning van Concordia en de eerste ontmoeting dit seizoen in Wehl leverde een 1-1 gelijk spel op.

Vanmiddag kwam Concordia echter heel anders uit de startblokken dan we gewend zijn en met aanvallend, kort combinatievoetbal werden de eerste 20 á 25 minuten telkens de behendige spitsen in stelling gebracht en zij zorgden met individuele acties voor vele gevaarlijke situaties. Alleen al in het eerste kwartier moest Robin Verstege drie keer ingrijpen en kreeg Vorden vijf cornerballen tegen. In de 20e minuut kwam dan ook de verdiende voorsprong op het scorebord te staan en liet Concordia zien dat zij, ondanks dat het de gehele seizoen al op de laatste plaats staat, nog vol power zitten om zich veilig te spelen. Concordia ging ook na deze treffer door met waar het was begonnen en ondanks dat topscorer Meijer zelfs niet mee deed bleef het vooral voorin erg gevaarlijk. Het laatste kwartier kroop Vorden iets meer uit haar schulp. Sterkhouders Stefan Eggink en Bart Stokman stuwden de thuisclub naar voren en vanaf het middenveld was het Roy Böhmer die steeds vaker over de uitblinker van het eerste half uur, Koen Berendsen, heen ging. In de allerlaatste minuut van de 1e helft kreeg Vorden de beste mogelijkheid voor de gelijkmaker toen een ‘verdwaalde’ bal ineens over de verdediging viel en Daan alleen op de doelman van Concordia af kon. Zijn inzet werd echter vanaf 10 meter op een fantastische wijze gekeerd ten koste van een cornerbal.

In de tweede helft ging Vorden op dezelfde voet verder als het de laatste 10 minuten van de 1e helft was gestart, maar de eerste kans in deze 2e helft was wel voor Concordia. Vanaf een meter of twaalf schoot de behendige buitenspeler keihard laag in, maar met een katachtige reactie hield doelman Robin Verstege Vorden in de race. Vorden zette wederom aan, ging vooral via de rechterkant voortvarend aan de slag en met een sterk spelende Tom Klein Kranenbarg werden er zeker vier a vijf goede voorzetten gegeven vanaf rechts. Kansen kwamen hier ook uit voort en Bas Kortstee en Stefan Eggink waren het dichtste bij de gelijkmaker. In de 75e minuut was het dan toch raak want uit een corner vanaf de rechterkant nam Bas Abbink de bal ineens op de slof en in plaats van keihard uit te halen, liet hij het leder ‘lekker’ op de schoen ploffen en zijn inzet verdween prachtig tegendraads in de bovenhoek. Het goed bezette en sfeervolle sportpark ging er goed voor zitten en staan want beide ploegen hadden  het meeste aan de volle winst. Zonder dat het tot echt goed voetbal kwam bleef het wel een interessante en aantrekkelijke wedstrijd en verdiende beide ploegen in ieder geval een groot compliment voor de enorme strijdlust en inzet. In de allerlaatste minuut, toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel, kwam de bal nog één keer voor het doel van Robin Verstege en na een rare klutsbal stuiterde de bal perfect voor de voeten van de speler van Concordia en dompelde deze Vorden in rouw.

Concordia heeft de aansluiting weer volledig te pakken en heeft zijn laatste strohalm gegrepen. Vorden daarentegen had na vier punten tegen de beide koplopers te hebben behaald in de laatste 2 weken nu met winst op Concordia een gat kunnen slaan van 10 punten. Na het pijnlijke en onverwachtse verlies  is echter de strijd om de rechtstreekse degradatie (14e plaats) en de nacompetitieplaatsen (nummer 12 en 13) echter weer helemaal open.

9. Germania 19-23
10. Vorden 18-22
11. Varsseveld 18-20