Vorden, 5 september 2018 – Vorden 1 speelde gisteren haar vierde ‘oefenwedstrijd’ in 12 dagen en incasseerde daarin maar liefst 14 tegendoelpunten. De anders zo betrouwbare achterhoede (afgelopen seizoen in de laatste 10 wedstrijden maar 13 tegendoelpunten) heeft nu tegen DVV, DCS en Achilles’12 (beker) al negen keer doelman Robin Verstege de gang naar het net  moeten laten maken en gisterenavond tijdens de oefenwedstrijd tegen buurman en 3e klasser Ruurlo zelfs vijf keer. Net als tegen DVV (1x), DCS (3x) en Achilles’12(2x) werd er dit maal tegen Ruurlo ook wel flink gescoord, drie keer Frank Hiddink, maar al met al was deze derde nederlaag in vier wedstrijden vooral opvallend wat betreft het aantal tegendoelpunten.

De 5-3 nederlaag tegen de dit jaar weer in 3c spelende buurman Ruurlo doet een slechte wedstrijd vermoeden, maar daar was gisterenavond op het kunstgras van Ruurlo zeker geen sprake van. Ondanks dat er van beide kanten een aantal basisspelers niet aanwezig waren en Vorden zelfs moest starten met een geheel nieuw ‘centrum’ aangezien de vaste spelers voor deze positie Stefan Eggink (geblesseerd en werk), Bas Kortstee (studeren Utrecht) en Sam Abbink (werk) er niet bij konden zijn, was er sprake van een goede en nuttige wedstrijd.  Trainer Michel Feukkink begon met Robin Verstege – Bart Stokman – Luc Smit – Koen Oosterhuis en Bas Abbink als verdediging. Daarvoor speelde Roy Böhmer met Ate Barendsen als ‘6’ en ‘8’ en mocht Sven Mulder net als afgelopen zondag op ’10’ spelen. De voorhoede bestond uit Gijs van der Veen, Frank Hiddink en Tom klein Kranenbarg en er ontspon zich vanaf de 1e minuut een snelle, attractieve en prettige wedstrijd om naar te kijken. Het spel was geheel in evenwicht en Ruurlo viel, net als vorig seizoen in een oefenwedstrijd tijdens de winterstop (1-1), in positieve zin op door het verzorgde, aanvallende en vooral snelle spel dat zij op de mat legde. Aan beide kanten werden er ook kansen afgedwongen, alleen toonde Ruurlo zich veel effectiever want al met al kwamen de geel-zwarten vijf keer in kansrijke positie en werd er maar liefst drie keer gescoord. De drie doelpunten kwamen voort uit drie identieke situaties want zowel in de 2e, 25e en 35e minuut werd met een strakke ‘steekbal’ vanuit het middenveld het centrum van onze achterhoede verslagen en kon de thuisploeg alleen op de keeper af lopen. Deze situaties werden trouwens in volle snelheid uitstekend en knap afgerond en zo stond er een 3-0 stand op het scorebord, terwijl er sprake was van een evenwichtige wedstrijd. Gelukkig kon Vorden toch nog iets terug doen in de stand en met een prachtige kopbal bij de 1e paal (waarom wordt niet vaker deze zeer effectieve ‘willem kieft’ looplijn gebruikt ?) bracht Frank Hiddink de ruststand op 1-3.

In de 2e helft werd Sam Abbink in het veld gebracht en dit bracht wat meer rust en vastigheid in de achterhoede. De wedstrijd bleef attractief en zo mogelijk nog sneller en aanvallender dan de 1e helft. Het spel golfde op en neer en doordat het ook nog eens iets vochtiger werd in de atmosfeer werd het kunstgrasmatje in Ruurlo nog fijner om te bespelen. Ook de vanuit het 3e elftal in de voorbereiding al een aantal keren mee mogen spelen Jorn Kuitert werd in het veld gebracht en deze linksbenige speler liet zich van zijn beste kant zien. Voor het spel van het elftal van Michel Feukkink was het erg prettig dat in de opbouw deze 23-jarige linkspoot rustig bleef in balbezit, steeds vooruit de oplossing koos en zodoende de juiste snelheid hield in de aanvallen van de in het oranje spelende vordenaren. Ook verdedigend stond Jorn zijn mannetje en was hij in de lucht erg sterk. Ondanks dat Ruurlo ook in deze 2e helft verzorgd speelde, had Vorden toch iets meer de overhand en verdedigde het meer tegen de middenlijn aan dan de 1e helft. De 3-2 hing eerder in de lucht dan de 4-1 en toch was het die laatste stand die op het scorebord terecht kwam toen in de 61e minuut vanuit een ingooi vanaf het middenveld een afstandschot van zo’n 20-25 meter in het doel verdween. Vorden antwoordde direct door in de 65e minuut een fraaie aanval over rechts doeltreffend af te ronden (Tom klein Kranenbarg assist en Frank Hiddink doelpunt) en de stand op 4-2 te brengen.

In de laatste 20 minuten zette Vorden de tegenstander vast rondom haar eigen 16-metergebied en ging de bal snel rond van voet naar voet op een strook van zo’n 10 á 15 meter al moet wel gezegd worden dat ook in deze laatste fase Ruurlo in balbezit rustig bleef en daarmee toch vaak via het middenveld probeerde een aanval op te zetten. De verdediging van Vorden met de prima ingevallen Kevin Vliem in het centrum bleef echter de baas over de aanvallers van Ruurlo en konden in deze slotfase telkens weer een nieuwe aanval opzetten. Kansen waren er voor Ate Barendsen, Frank Hiddink en Gijs van der Veen maar in plaats van de ‘anschlusstreffer’ werd het in de 75e minuut 5-2 toen een lange bal van eigen helft verkeerd werd ingeschat door Kevin Vliem en de spits van 35 meter alleen op het doel van Robin Verstege af kon lopen. Deze twijfelde geen moment en rondde vanaf de 16 meterlijn keihard en doeltreffend af en bracht de afstand weer op drie doelpunten. Ook nu antwoordde Vorden direct door wederom vanaf de rechterkant de achterlijn te halen en via Tom klein Kranenbarg de bal laag voor te brengen waar alweer Frank Hiddink met een fraaie hakbal de stand op 5-3 bracht. In de laatste 10 minuten speelde het 1e elftal achterin één op één met Jorn Kuitert, Kevin Vliem (deed hij erg knap) en Bart Stokman en wisselde Michel Feukkink nog een paar keer door. Ook in deze laatste fase waren er nog enkele kansen om de score te wijzigen, maar de verdediging van Ruurlo met zijn in het rood spelende stevige en betrouwbare sluitpost bleef keurig op de been en zodoende werd de eindstand 5-3.

Een fraaie en snelle wedstrijd waarin het spel van beide kanten goed verzorgd was met aanvallende intenties en waarbij Ruurlo zeer effectief en knap met haar kansen om ging en zodoende uit acht goede mogelijkheden maar liefst vijf keer raak schoot. Vorden 1 speelde net als afgelopen zondag tegen Achilles’12 een goede wedstrijd en scoorde door Frank Hiddink drie fraaie treffers, maar zal toch een antwoord moeten vinden op het aantal tegentreffers, want ondanks dat deze nederlaag wel verdiend was, is vijf tegendoelpunten teveel van het goede.